NYHETER HÖSTEN 2019

World of Design är ett nytt koncept som är skapat för att introducera och marknadsföra nya varumärken för den svenska marknaden. I gruppen ingår de Bulgariska företagen: Bulgaru, Saxo BG och Steiner. I konceptet hittar ni även det svenska varumärket Sösdala Design. Det finns i dessa företag ett mångårigt hantverkskunnande samt god material- och yrkeskunskap.

Bulgaru är en bulgarisk möbeltillverkare som är specialiserad på tillverkning av barstolar, bord, fåtöljer och stolar av hög kvalitet. Flertalet av produkterna lämpar sig både till heminredning och offentliga miljöer. Genom sina kunder ute i världen har man möblerat många kryssningsfartyg, restauranger och hotell som exempelvis Hilton, Marriott, Hard Rock Café och TGI Fridays.

Saxo BG är ett bulgariskt/danskt företag som grundades 2005. Företagets verksamhet är relaterad till design och produktion av stoppade möbler för heminredning och hotell. Genom att producera högkvalitativa soffor och fåtöljer har företaget etablerat sig på den europeiska marknaden som en pålitlig partner med garanti för kvalitet på de färdiga produkterna

Steiner är en Bulgarisk tillverkare av skräddarsydda inredningslösningar åt privatpersoner och företag. Företaget tillverkar skräddarsydda möbler och inredningar omfattande bland annat träsnideri och andra träarbeten i olika träslag och man arbetar även med metall, glas, marmor, granit och stål. Steiner har designat och inrett välkända hem och kontor i ett flertal länder. År 2013 vann Steiner tillsammans med byggföretaget DEKRA i London "The Best Flat of the Year" av Daily Mail.

Sösdala Design fokuserar på inom- och utomhusprodukter i premiumsegmentet. Designerna är den välkända duon Pierre Sindre och Ulf Almfeldt. Sösdala Design erbjuder allt från bord och grillar till skärmväggar.